Visgraat PVC vloer

Vorm-VanDinther
visgraat pvc vloer

Het visgraatpatroon zien we tegenwoordig in vele huishoudens en panden terug. Niet gek, aangezien dit patroon een rustige, klassieke en toch moderne uitstraling geeft aan uw ruimte. Een visgraat vloer werd vroeger alleen gelegd met houten vloeren, maar tegenwoordig is dit ook mogelijk met PVC! Geeft u uw woning een nieuwe uitstraling met een visgraat PVC vloer? Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

PVC kent veel voordelen

De grootste vraag is waarschijnlijk waarom u zou kiezen voor een PVC vloer, wanneer u een visgraatpatroon wilt. Begrijpelijk, want het karakter van een échte houten vloer is moeilijk na te bootsen. Door de vele ontwikkelingen in de vloerbranche is dit verleden tijd en is een PVC vloer met een houtlook structuur bijna niet meer te onderscheiden van een houten vloer. De PVC vloer kent veel voordelen.

  • PVC vloeren zijn zeer slijtvast door de sterke toplaag, waardoor de vloer lang mee gaat en beschadigingen niet snel optreden. Ideaal voor een huishouden met kinderen of huisdieren!
  • PVC vloeren zijn onderhoudsvriendelijk, u hoeft alleen te stofzuigen en af en toe te dweilen. Er komt geen schuurmachine bij kijken, zo bespaart u tijd en kosten.
  • PVC is een geluiddempend materiaal, wat een PVC vloer een ideale keuze maakt voor appartementen of gehorige woningen.

Wat is een visgraatpatroon?

Het visgraatpatroon, beter bekend als de visgraat vloer, is een manier van leggen van uw vloer. Waar bij een standaard vloer planken evenredig naast elkaar worden gelegd, gaat dit bij het visgraatpatroon anders. De planken worden loodrecht op elkaar gelegd, in een hoek van 45 graden. Hierdoor ontstaat er een trapsgewijs patroon, wat we kennen uit de herenhuizen vroeger.

Variatie op visgraatpatronen

Door de populariteit van de visgraat vloer, worden ook de variaties op dit legpatroon steeds bekender. Wij lichten ze kort toe.

Hongaarse punt

Wilt u de luxe uitstraling van een visgraatpatroon in uw woning, maar wilt u tegelijkertijd ook een rustige vloer? Kies dan voor de Hongaarse punt. Bij dit legpatroon liggen de planken niet loodrecht op elkaar, maar worden ze in een hoek van 45 of 60 graden tegen elkaar aangelegd en sluiten de punt op elkaar aan. Het grootste verschil is de belijning en de groeven. De lijnen zijn strakker, waardoor er meer rust ontstaat in het patroon.

Weense punt

De Weense punt lijkt erg veel op het visgraatpatroon. De vloer wordt op dezelfde manier gelegd, maar de graden van de hoek zijn niet 45 graden maar 60 graden.

Dubbele visgraat

Wilt u een twist geven aan het klassieke visgraatpatroon? Informeer dan naar een dubbele visgraat! Hierbij worden de planken per twee gelegd in plaats van individuele planken.

Visgraat PVC vloer inclusief leggen

Bent u overtuigd van een PVC visgraatvloer, maar wilt u deze niet zelf leggen? Heel begrijpelijk, want het is geen eenvoudige klus. Het team van Van Dinther Woninginrichting informeert u graag over de mogelijkheden en legt de vloer bij u thuis. Onze specialisten leggen uw vloer al vanaf €79,95 per vierkante meter.

Visgraat PVC vloeren van Van Dinther Woninginrichting

Woont u in Den Bosch of omstreken, en wilt u graag met eigen ogen bekijken wat de mogelijkheden zijn van een PVC vloer? Maak vrijblijvend een afspraak en kom langs in onze showroom! Onze specialisten staan voor u klaar met een kop koffie en beantwoorden al uw vragen. 

Showroom

Kom langs in de showroom

Wilt u passend en persoonlijk advies op maat? U bent van harte welkom in onze showroom in ‘s-Hertogenbosch!

Contactformulier

Een afspraak maken?

*Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.
I.v.m. vakantie zijn wij helaas gesloten tot 28 augustus